Kyläyhdistyksen toimintaa

Kyläyhdistys järjestää kyläiltoja, jonne ovat kaikki Tykköön vanhan koulupiirin (eli Tykköön, Kuusijoen ja Ruupanperän) asukkaat sekä muut kyläyhdistyksen jäsenet tervetulleita. Tilaisuuksien ja kokousten pitopaikkana on kylätalo. Kesäisin joka toinen keskiviikko lämpiävät aitta-alueen savusauna ja kylpytynnyri kyläläisille. Vuoden 2014 kesästä alkaen saunaillat ovat KAIKILLE avoimia 5 euron saunamaksulla. (Jäsenille tämä sisältyy jäsenmaksuun)

Aitta-aluetta voivat myös ulkopuoliset vuokrata omiin tilaisuuksiinsa. Vuoden 2010 lopussa valmistui kylätalo kyläläisten kokoontumis- ja juhlapaikaksi. Myös taloa vuokrataan muiden käyttöön.

Yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista on ollut marraskuun viimeisenä perjantaina järjestettävä puurojuhla. Juhlassa on runsasta ohjelma-antia seuraamassa ollut väkeä "pirtin" täydeltä.

Toinen perinteinen tapahtuma on ollut kesäretki, joka on suuntautunut esim. Merikarvialle, Ouran saaristoon. Kesällä 2009 kävimme kesäteatteriretkellä Karviassa.  Perinteeksi on muodostunut myös juhannuksena aitoilla yhdessä seurakunnan kanssa järjestettävä lauluilta. Uudenvuodenaattoisin on tapana kokoontua Tykköön aittojen läheisyyteen juhlistamaan vuoden vaihtumista - savusauna ja kylpytynnyrikin ovat usein olleet lämpiminä. 

Kyläkoulu on yksi kyläyhdistyksen toiminnan keskeisiä kohteita. Talkoilla olemme kunnostaneet koulun ympäristöä sekä hankkineet koululle esim. pianon, vitriinikaapin eläinkokoelmalle ja kiipeily- ym. telineitä esikoululaisten käyttöön. Koulun sauna- ja suihkutilat kunnostimme yhteistyössä Jämijärven kunnan kanssa. Kyläyhdistys järjestää koululla majoitustoimintaa ryhmille.

Kyläyhdistyksellä on äänentoistolaitteet, kaasugrilli ja kioskimökki, joita lainataan korvausta vastaan myös muille tilaisuuksien järjestäjille.

 K2 (copy)  101-0132 IMG

 

 

EtusivuEsittelyKyläyhdistyksen toimintaa