Yhteistyö muiden koulujen kanssa

Kunnassamme toimii kolme kyläkoulua. Kyläkoulujen välinen yhteistoiminta on ollut vilkasta. Vuoden mittaan tapaamme toisiamme jalkapallo-, jääpallo- ja pesäpalloturnausten merkeissä. Turnaukset pidetään lauantaisin, jotta vanhemmat ja muut kyläläiset pääsevät mukaan kannustamaan ja viettämään leppoisaa ulkoilupäivää. - Syksyllä 2009 tehtyjen kouluolojen uudelleenjärjestelyjen jälkeen yhteistyö on hakenut uusia muotoja.

Kyläkoulujen 5.-6. -luokkalaiset ovat perinteisesti tehneet joka toinen vuosi yhteisen leirikoulumatkan. Vuoden 2008 elokuussa matka suuntautui Ahvenanmaalle. Sää suosi nelipäiväistä matkaa. Keräsimme kokemuksia ja kohotimme yhteishenkeä melonnan, pyöräilyn, uinnin ja kulttuurimatkailun merkeissä.

 

Keväällä 2013 Jämijärven kyläkouluista Palokoskella ja Suurimaalla  vietettiin viimeiset kevätjuhlat. Koulujen toiminta lakkautettiin ja koulurakennukset myytiin.

Tykköön koulu jatkaa edelleen toimintaansa "pikkukoululaisten" opinahjona: oppilaita on esikoulussa, ensimmäisellä ja toisella luokalla.

 

EtusivuKouluYhteistyö